Geen objecten gevonden

Woning

Terug naar overzicht

Het Warenhuys

Beatrixstraat, Den Helder

Aantal woningen: 36

Over dit project

In het stadshart van Den Helder ontwikkelt Helder Vastgoed BV het project ‘Het Warenhuys’ (voormalig pand V&D) aan de Beatrixstraat. Het project bestaat uit 36 sociale huurappartementen en een commerciele plint op de begane grond.  

Koepel gaat weg

Om de 36 sociale huurwoningen en een winkelplint te realiseren betekent wel dat we definitief afscheid nemen van de door sommige geliefde en andere verafschuwde koepel van het voormalige V&D pand. Niet zonder reden, maar om ruimte, licht en uitstraling te geven aan de nieuwe blikvanger. Natuurlijk is de koepel een begrip in Den Helder en heeft menig Nieuwedieper daar een lunch genoten of een sapje gedronken. Zijn er dan geen andere oplossingen? De ‘paddenstoel’ is van zichzelf te klein om er, apart van het hoofdgebouw, bijvoorbeeld een zelfstandige (horeca)zaak of woning van te maken. Nog los van het probleem hoe je dan de rolstoelvriendelijke toegankelijkheid, keuken en toiletvoorzieningen moet regelen. Daarnaast zouden bewoners van de aangrenzende appartementen op de 1e verdieping ernstige belemmering van hun uitzicht ervaren.  

Met de sloop zal ook het kunstwerk van Leon Keer verdwijnen. Meer dan twee jaar kon de bezoeker aan het stadshart genieten van de levensgrote 3d walvis, reddingsboei en de bekende koffer. Bij het vervaardigen van de kunstwerken was de kunstenaar op de hoogte dat deze tijdelijk zou zijn.  

 

Toevoeging sociale huurappartementen

Het nieuwe pand bestaat naast de winkelplint straks uit 36 sociale huurwoningen, dat is een toevoeging van 18 sociale huurwoningen op een prominente plek in het stadshart. De woningen worden te zijner tijd aangeboden op Woonmatchkopnh.nl. U dient ingeschreven te zijn als woningzoekende om te kunnen reageren op deze woningen. Op dit moment is Helder Vastgoed nog in gesprek met diverse partijen voor een plekje in de winkelplint. In het souterrain krijgen in ieder geval Kunsthal 45 en de Kunstuitleen hun nieuwe onderkomen.   

 

Ontwerp pand

Het ontwerp is van het Rotterdamse architectenbureau Happel, Cornelisse, Verhoeven. Gedachte is dat het kille beton uit de jaren 60 plaatsmaakt voor baksteen en uitdagend metselwerk. Ook de achterkant van het V&D-gebouw krijgt een volwaardige uitstraling. Helder Vastgoed verwacht in het derde kwartaal te beginnen met de bouw. Naar verwachting kunnen eind 2022 waarschijnlijk de huurders en de winkeliers hun intrek nemen.  

Voortgang

Naar verwachting zal eind juni de koepel gesloopt zijn. Later dit jaar zal begonnen worden met het openbreken van de gevel. Na afronding van deze werkzaamehden kan begonnen worden met de bouw. 

 

 


Algemeen

  • Plaats Beatrixstraat, Den Helder

Kenmerken

  • Woningtype Appartement
  • Aantal woningen 36

Planning

  • Status in voorbereiding
  • Partijen

  • Architect Architectenbureau Happel, Cornelisse, Verhoeven
  • Projectontwikkelaar Helder Vastgoed BV
  • Eigenaar Helder Vastgoed BV
  • Locatie op kaart